S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Vinárske potreby » Iné vinárske potreby » KUPZIT 20g citran meďnatý


        

KUPZIT 20g citran meďnatý

skladom

 

naša cena:
1,60 EUR (Sme platcovia DPH)

do košíka:
  ks  

Kupzit je preparát založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citranu meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citran naviazaný na minerálny nosič - čistý vysokokvalitný granulovaný bentonit.

ÚČEL POUŽITIA

Kupzit reaguje rýchle a selektívne sulfánovými nepríjemne zapáchajúcimi zlúčeninami ako sú sírovodík a merkaptány.

Tieto zlúčeniny sa vyzrážavajú, pričom obsah medi sa pri správnom dávkovaní sa zvýši bezvýznamne.

PRODUKT A ÚČINOK

Odporúčame pred samotným použitím previesť testy na stanovenie presného dávkovania. Zvyčajne je dávka v rozmedzí 5 – 20 g/hl, v ojedinelých prípadoch až 50 g/hl alebo aj viac, pričom treba dbať na max. možný povolený obsah kys. citrónovej vo víne.

POUŽITIE

Kupzit sa používa a dávkuje po pripravení suspenzie Kupzit – víno v pomere 1:10. Suspenziu je nutné dokonale rozmiešať. Po rozmiešaní do celého objemu okamžite prebieha reakcia, pričom sedimentácia zrazeniny prebehne počas 1 až 2 dní. Pri presnom dávkovaní sa nezvyšuje obsah medi, alebo len zanedbateľne, čiže nie je nutné ošetrovať víno následne modrým čírením. Kupzit sa používa zvlášť, ale aj v kombinácii s normálnym čírením. V prípade kombinovaného čírenia sa Kupzit pridáva ako prvý.

SKLADOVANIE

Chrániť pred svetlom, pachmi a vlhkosťou. Otvorené balenia ihneď tesne uzavrieť.

SKLADOVANIE

Súčasné zákony obsahujú obmedzenie na obsah kyseliny citrónovej, čo treba zohľadniť pri dávkovaní preparátu Kupzit.

Ďaľšie charakteristiky Kupzitu:

- Kupzit je prírodný produkt

- kyselina citrónová v Kupzite je prírodná – identická s normálne sa vo víne nachádzajúcou kyselinou citrónovou

- Kupzit reaguje s látkami zapríčiňujúcimi sulfánové dochute bez zvýšenia množstva medi

- nie je nutné použitie modrého čírenia

- spektrum aktivity je porovnateľné s aktivitou chloridu strieborného

- žiadna absorbcia strieborných iónov

- pohodlné použitie a dávkovanie v dôsledku granulovaného produktu

MjVjMDRhY