S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Vinárske potreby » Iné vinárske potreby

Vinárske potreby / Iné vinárske potreby

Drobné potreby pre vinára

Iné vinárske potreby sú drobnosti, bez ktorých sa nezaobídete, ako liehomer, muštomer, cukromer pri výrobe vína, pre uzavretie fľaše je to korková, gumená, alebo syntetická zátka, ochranu viniča – chrániče proti okusu, balzamy na poškodené miesta a pre menšiu alchýmiu s vínom sú to prípravky do vína ako číridlá, kvasinky a podobne.

Usporiadať podľa 
Výrobca  

ACIDEX-C 230gempty
Prípravok na zníženie kyslosti muštu a vína. Na zníženie kyslosti 100l vína o 1g/l(promile) pridáme do vína 67g ACIDEX-u C.Vo víne môžeme znížiť kyslosť maximálne o 3 promile, čiže do 100l vína môžeme

naša cena 3,50 EUR

skladom

BENTONIT V1 polosypký 500 cm3empty
Prípravok na čírenie vín amuštov Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu

naša cena 3,20 EUR

skladom

Bentonit V4 granulovaný 500 cm3empty
Prípravok na čírenie vín a muštov Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu

naša cena 3,70 EUR

skladom

Bentonit VF sypký 500 cm3empty
Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu alebo vína. Po vyčírení za stáleho

naša cena 2,70 EUR

skladom

Borkén/dvojsiričitan draselný 100gempty
Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl.

naša cena 1,70 EUR

skladom

Borkén/dvojsiričitan draselný 30gempty
Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl.

naša cena 0,75 EUR

skladom

Cukromer bez teplomera empty
Cukromer používame pri zisťovaní vykvaseného ovocia. Ľudovo nazývaný aj ako ´kvasomer´ Slúži pre stanovenie vhodného zákvasu. Po naložení ovocia do suda účinok zákvasu - tekutiny môžeme sledovať

naša cena 11,00 EUR

skladom

Deriton 500gempty
Prípravok na zníženie kyslosti muštu a vína. Na zníženie kyslosti 100l vína o 1g/l(promile) pridáme do vína 67g ACIDEX-u C.Vo víne môžeme znížiť kyslosť maximálne o 3 promile, čiže do 100l vína môžeme

naša cena 2,80 EUR

skladom

DISTIZYM  FM 50gempty
Kvapalný pektolitický enzým na ošetrenie ovocných rmutov k destilácii.Odbúrava pektín z ovocia a tým dochádza k skvapalneniu kvasených rmutov.Rmut je potom ľahšie miešať,prečerpávať a sú bohatšie na

naša cena 3,00 EUR

skladom

Hadica na víno 1,5m červenáempty

naša cena 4,30 EUR

skladom

Kalinat 134gempty
Špeciálny hydrogénuhličitan draselný Je určený na šetrné jednoduché odkysľovanie vín. Povolený podľa súčasne platných zákonov a nariadení. DávkovanieNa zníženie obsahu kyselín o 1g/l je potrebné 67g

naša cena 3,10 EUR

skladom

Klar-Sol Superempty
Kremičitý sól určený na čírenie vína,sladkých rezerv a iných nápojov ako flukulujúca látka ku kladne nabitým čiridlám.Doporučená dávka podľa potreby 20-150g/hl.Účinkuje iba súčasne so

naša cena 1,20 EUR

skladom

Kryštálová sóda 1kg LUXONempty
Náhradný enologický prípravok na čistenie drevených sudov.  Návod: 7,5g prípravku rozriedime v 10 l teplej vody a vymývame sud, pokiaľ voda nevychladne.

naša cena 2,40 EUR

skladom

KUPZIT 20g citran meďnatýempty
Kupzit je preparát založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit

naša cena 1,60 EUR

skladom

Kvasná zátka plastováempty
Plastová kvasná zátka 2 - komorová, slúži pre kvasenie v demižóne. Na všetky demižóny na víno.

naša cena 0,90 EUR

skladom

Kyselina citrónová 100gempty
Kyselina citrónová monohydrát (E330) je slabá organická kyselina bežne používaná v potravinárskom priemysle na úpravu kyslosti a pH.  Pri použití v hroznovom víne postupujte podľa vinárskeho zákona.

naša cena 0,90 EUR

skladom

Kyselina vínna 100gempty
okyslovanie vína úprava PH konzerváciaúprava kyslosti muštu

naša cena 2,55 EUR

skladom

Liehomer bez teplomeraempty
Liehomer udáva koncentráciu liehu v roztokoch v %. Rozsah stupnice 0 - 90%. Meranie sa vykonáva pri teplote 20 °C.  Norma ČSN.

naša cena 7,20 EUR

skladom

Liehomer s teplomeromempty
Liehomer udáva koncentráciu liehu v roztokoch v %. Rozsah stupnice 0 - 90%. Meranie sa vykonáva pri teplote 20 °C.  Norma ČSN. Liehomer obsahuje aj teplomer so stupnicou 5 - 35 °C.

naša cena 15,05 EUR

skladom

Lievik Q 21cmempty
Vrchný vonkajší Q 20 cm, vnútorný Q 19,3 cm, celková výška 20 cm.

naša cena 2,95 EUR

skladom

Lievik Q 25 cmempty
Vrchný vonkajší Q 25,5 cm, vnútorný Q 24 cm, celková výška 24 cm.

naša cena 4,25 EUR

skladom

Lievik Q 32 cmempty
Vchný Q 32 cm, so širokou nalievacou plochou.

naša cena 6,00 EUR

skladom

Lievik Q 38 cmempty
Vrchný vonkajší Q 38 cm.

naša cena 8,30 EUR

skladom

Muštomer bez teplomeraempty
Muštomer udáva koncentráciu skvasiteľných cukrov hroznového muštu. Slúži na presné dosládzanie muštu pre potrebné účely. Stupnica 10-30 kg/hl, norma ČSN. Meranie sa vykonáva pri 15 °C.

naša cena 9,60 EUR

skladom

Muštomer s teplomeromempty
Muštomer udáva koncentráciu skvasiteľných cukrov hroznového muštu. Slúži na presné dosládzanie muštu pre potrebné účely. Stupnica 10-30 kg/hl, norma ČSN. Meranie sa vykonáva pri 15 °C. Muštomer

naša cena 17,45 EUR

skladom

NDM1Zj