Vinárske potreby / Iné vinárske potreby
Drobné potreby pre vinára
Iné vinárske potreby sú drobnosti, bez ktorých sa nezaobídete, ako liehomer, muštomer, cukromer pri výrobe vína, pre uzavretie fľaše je to korková, gumená, alebo syntetická zátka, ochranu viniča – chrániče proti okusu, balzamy na poškodené miesta a pre menšiu alchýmiu s vínom sú to prípravky do vína ako číridlá, kvasinky a podobne.
Prípravok na zníženie kyslosti muštu a vína. Na zníženie kyslosti 100l vína o 1g/l(promile) pridáme do vína 67g ACIDEX-u C.Vo víne môžeme znížiť kyslosť maximálne o 3 promile, čiže do 100l vína môžeme
naša cena 3,50 EUR
skladom
Prípravok na čírenie vín amuštov Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu
naša cena 3,20 EUR
skladom
Prípravok na čírenie vín a muštov Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu
naša cena 3,70 EUR
skladom
Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu alebo vína. Po vyčírení za stáleho
naša cena 2,70 EUR
skladom
Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl.
naša cena 1,70 EUR
skladom
Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl.
naša cena 0,75 EUR
skladom
Cukromer používame pri zisťovaní vykvaseného ovocia. Ľudovo nazývaný aj ako ´kvasomer´ Slúži pre stanovenie vhodného zákvasu. Po naložení ovocia do suda účinok zákvasu - tekutiny môžeme sledovať
naša cena 11,00 EUR
skladom
Prípravok na zníženie kyslosti muštu a vína. Na zníženie kyslosti 100l vína o 1g/l(promile) pridáme do vína 67g ACIDEX-u C.Vo víne môžeme znížiť kyslosť maximálne o 3 promile, čiže do 100l vína môžeme
naša cena 2,80 EUR
skladom
Kvapalný pektolitický enzým na ošetrenie ovocných rmutov k destilácii.Odbúrava pektín z ovocia a tým dochádza k skvapalneniu kvasených rmutov.Rmut je potom ľahšie miešať,prečerpávať a sú bohatšie na
naša cena 3,00 EUR
skladom
naša cena 6,95 EUR
skladom
naša cena 2,00 EUR
skladom
naša cena 3,10 EUR
skladom
naša cena 5,00 EUR
skladom
naša cena 1,90 EUR
skladom
Špeciálny hydrogénuhličitan draselný Je určený na šetrné jednoduché odkysľovanie vín. Povolený podľa súčasne platných zákonov a nariadení. DávkovanieNa zníženie obsahu kyselín o 1g/l je potrebné 67g
naša cena 3,10 EUR
skladom
Kremičitý sól určený na čírenie vína,sladkých rezerv a iných nápojov ako flukulujúca látka ku kladne nabitým čiridlám.Doporučená dávka podľa potreby 20-150g/hl.Účinkuje iba súčasne so
naša cena 1,20 EUR
skladom
Náhradný enologický prípravok na čistenie drevených sudov. Návod: 7,5g prípravku rozriedime v 10 l teplej vody a vymývame sud, pokiaľ voda nevychladne.
naša cena 2,40 EUR
skladom
Kupzit je preparát založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit
naša cena 1,60 EUR
skladom
Plastová kvasná zátka 2 - komorová, slúži pre kvasenie v demižóne. Na všetky demižóny na víno.
naša cena 0,90 EUR
skladom
Kyselina citrónová monohydrát (E330) je slabá organická kyselina bežne používaná v potravinárskom priemysle na úpravu kyslosti a pH. Pri použití v hroznovom víne postupujte podľa vinárskeho zákona.
naša cena 0,90 EUR
skladom
okyslovanie vína úprava PH konzerváciaúprava kyslosti muštu
naša cena 2,75 EUR
skladom
Liehomer udáva koncentráciu liehu v roztokoch v %. Rozsah stupnice 0 - 90%. Meranie sa vykonáva pri teplote 20 °C. Norma ČSN.
naša cena 7,20 EUR
skladom
Liehomer udáva koncentráciu liehu v roztokoch v %. Rozsah stupnice 0 - 90%. Meranie sa vykonáva pri teplote 20 °C. Norma ČSN. Liehomer obsahuje aj teplomer so stupnicou 5 - 35 °C.
naša cena 15,05 EUR
skladom
Vrchný vonkajší Q 20 cm, vnútorný Q 19,3 cm, celková výška 20 cm.
naša cena 2,95 EUR
skladom
Vrchný vonkajší Q 25,5 cm, vnútorný Q 24 cm, celková výška 24 cm.
naša cena 4,25 EUR
skladom
Vchný Q 32 cm, so širokou nalievacou plochou.
naša cena 6,00 EUR
skladom
Vrchný vonkajší Q 38 cm.
naša cena 8,30 EUR
skladom
Muštomer udáva koncentráciu skvasiteľných cukrov hroznového muštu. Slúži na presné dosládzanie muštu pre potrebné účely. Stupnica 10-30 kg/hl, norma ČSN. Meranie sa vykonáva pri 15 °C.
naša cena 9,60 EUR
skladom
Muštomer udáva koncentráciu skvasiteľných cukrov hroznového muštu. Slúži na presné dosládzanie muštu pre potrebné účely. Stupnica 10-30 kg/hl, norma ČSN. Meranie sa vykonáva pri 15 °C. Muštomer
naša cena 17,45 EUR
skladom
Sodno-vápenatý granulovaný bentonit k eliminácii bielkovín.Používa sa na odstránenie bielkovín a koloidných zákalov z vína a ovoc.šťiav.Pri čírení sa aplikuje samostatne alebo v kombinácii s číriacimi
naša cena 0,90 EUR
skladom
Potravinársky konzervačný prostriedok (E228), antioxidant5 %-ný roztok hydrogensiričitanu draselného KHSO3 Použitie:- na sírenie muštu a vína (1-4dl/hl),- na konzerváciu drevených sudov (1l/100l
naša cena 2,20 EUR
skladom
Potravinársky parafínový olej 0,5 L pre vyplnenie medzier medzi olejovým vekom a nádržou na uskladnenie vína a zamedzeniu prístupu vzduchu.
naša cena 3,70 EUR
skladom
Bio postrek Minerálne listové hnojivo, postrek na predchádzanie perenospóry, chrastavitosti atď. s účinkami kondicionéra rastlín. Napomáha predchádzaniu bakteriálnych a hubových chorôb
naša cena 5,35 EUR
skladom
Do skúmavky nalejete 10ml vína alebo muštu. Postupným pridávaním reagentu do skúmavky sa bude meniť farba do zelena. Po každom pridaní reagentu skúmavku premiešať. Pri dlhodobejšom, stabilnom sfarbení
naša cena 6,30 EUR
skladom
Do skúmavky nalejete 10ml vína alebo muštu. Postupným pridávaním reagentu do skúmavky sa bude meniť farba do fialova. Po každom pridaní reagentu skúmavku premiešať. Pri dlhodobejšom, stabilnom
naša cena 8,00 EUR
skladom
Refraktometer na hrozno - vinič so stupnicou BRIX od 0 do 40 % s max odchýlkou 0,1 až 0,2 %. Pre strednú koncentráciu cukru v šťavách. Stupnica Brix udáva 1° stupnice = 1g cukru v 100 g roztoku. Slúži
naša cena 47,00 EUR
skladom
Špeciálny granulovaný bentonit na ošetrenie muštov. Používa sa na odkalovanie muštu,odstráneniu bielkovín,rušivých a inhibičných látok z muštu.Pri odkalovaní je možné Seporit kombinovať s odkalovacími
naša cena 0,90 EUR
skladom
1 plát postačuje na sírenie suda s objemom 1 hl.
naša cena 1,80 EUR
skladom
Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie suda s objemom 1 hl. Zvoľte potrebný počet plátov podľa objemu suda ( v prípade potreby môžete plát aj rozdeliť), navlečte ich na drôt ( pozor nie
naša cena 3,05 EUR
skladom
Suché kvasinky na prekvášanie kvasov k destilácii z aromatického ovocia.Doporučená dávka je 25g/hl.Pred použitím revitalizovať v 5-10 násobnom množstve vody a muštu(1:1).Po rehydratácii sa takto
naša cena 3,50 EUR
skladom
Suché kvasinky na prekvášanie kvasov a muštov k destilácii.Tieto kvasinky sa používajú k rozkvaseniu hlavne ovocných kvasov na destiláciu pri problematickom prekvášaní a nepriaznivých podmienkach
naša cena 2,90 EUR
skladom
naša cena 6,70 EUR
skladom
Pektolitický enzým na uvoľňovanie arómy z hrozna,muštu a v dokvášajúcom víne. Určený na odbúranie pektínu v rmute,mušte a na uvoľnenie žiadúcich aromatických komponentov(terpénov)z hrozna. Dávkovanie
naša cena 3,50 EUR
skladom
Pektonický enzým na prípravu intenzívne sfarbených červených vín. Uvolňuje farbivo,ktoré je obsiahnuté v šupke hrozna.Taktiež sa dosiahne u budúcich vín bohatšie a plnšie telo v dôsledku rozkladov
naša cena 2,20 EUR
skladom
Pektolytický enzým na zvýšenie výlisnosti bielych odrôd a k odkalovaniu muštov. Silná pektolytická aktivita umožňuje vyššiu výťažnosť šťavy z hrozna hlavne u ťažko lisovateľných odrôd a zvýšenie
naša cena 5,00 EUR
skladom
TUKROS - prípravok na čírenie bieleho aj červeného vína Poskytuje rýchly a dokonalý čistiaci účinok. Nemení pôvodné chuťové a aromatické vlastnosti. Obsah krabice (350g) postačuje na čírenie 400l
naša cena 4,15 EUR
skladom
Orientačná mini váha pre váženie postrekov, prímesý a podobne. Odchýlka +/- 5%. Váži od 0 - 150 g, zároveń slúži ako odmerka od 10 do 150 ml.
naša cena 4,70 EUR
skladom
Napomáha kvaseniu muštu a rmutu, dávkovanie 10 g na 50 L. Určené pre kvasnú teplotu 12 - 34°C. Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu. Druh kvasiniek - Saccharomyces cerevisiae.
naša cena 0,85 EUR
skladom
Napomáha kvaseniu muštu a rmutu, dávkovanie 10 g na 50 L. Určené pre kvasnú teplotu 8 - 34°C. Účinnosť do 18 obj. % alkoholu. Druh kvasiniek - Saccharomyces cerevisiae.
naša cena 0,95 EUR
skladom
naša cena 1,95 EUR
skladom
Kvasinky pre Chardonnay a ostatné odrody z rodiny Burgundských (Rulandské,Pinot).Tieto kvasinky podporujú typické arómy pre danú odrodu. Odporúčané odrody: Burgundské(Rulandské,Pinot)biele a sivé.TOP:
naša cena 2,20 EUR
skladom
kvasinky pre výrobu aromatických vín so zvyškovým cukrom. Odporúčané odrody: Aurélius,Cserszégy Fuszeres,devin,Pesecká leánka,Irsay Oliver,Muškátové odrody,Tramín červený,Pálava,aj ostatné odrody.
Suché kvasinky na výrobu vín z burgundských odrôd viniča. Vína sú s elegantným kvetinovým buketom a krémovou chuťou. Dávkovanie: 20g/hl
naša cena 1,50 EUR
skladom
Kvasinky pre vína z rizlingových odrôd.Vína sú odrodové,extraktívne a plné glycerolu.Vína sú vhodné na dlhšie vyzrievanie. Pozor tieto kvasinky majú pomalší nástup kvasenia a vyššiu tvorbu peny počas
naša cena 2,20 EUR
skladom
Kvasinky pre výrobu klasických Veltlínov.Vína sú typické po odrode.Vína majú charakter ovocných aróm(biely grep),bielych mandlí a herbálnych tónov. Odporúčané odrody: Veltlínske červené skoré,TOP:
naša cena 2,20 EUR
skladom
Univerzálne kvasinky pre biele odrody hrozna.Vína majú charakter po jablkách a vinohradníckej broskyni.Vhodný kmeň na kvasenie medoviny a ovocných vín. Dávkovanie: 20-40g kvasiniek na 1hl muštu
naša cena 2,20 EUR
skladom
Univerzálne kvasinky pre výrobu červených vín z modrých odrôd hrozna.Vína majú zreteľný buket bobuľového ovocia s korenisto-orieškovými tónmi. Odporúčané odrody: Frankovka modrá,Svatovavrinecké,Modrý
naša cena 2,70 EUR
skladom
Kvapalný preperát bez alergénov k číreniu vín,bez kazeínu.Obsahuje rôzne druhy želatín a vyzinu.Dávkovanie:Čírenie mladých vín,odstránenie horkých chutí 25-150ml/hl.Ľahké senzorické korektúry a
naša cena 1,60 EUR
skladom
Kombinovaná živná soľ pre kvasinky Skladá sa z vitamínu B1 a Diamoniumfosfátu v optimálnom pomere pre potrebu kvasiniek počas fermentácie. Použitie:Všeobecná a zároveň maximálna dávka je
naša cena 1,20 EUR
skladom
Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 40 mm.
naša cena 2,60 EUR
skladom
Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 50 mm
naša cena 2,80 EUR
skladom
Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 60 mm.
naša cena 3,50 EUR
skladom
Gumenná čapica na demižóny na víno a ovočné šťavy s vonkajším Q hrdla 65 mm.
naša cena 5,40 EUR
skladom
Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 75 mm.
naša cena 6,00 EUR
skladom
Napomáha stimulovaniu rastu a rozmnožovaniu kvasiniek pri kvasení, dávkovanie 10 g na 50 L. Odporúča sa hlavne pre ťažko prekvásajúce odrody hrozna, pri spracovaní hrozna pri vyšších teplotách.
naša cena 0,70 EUR
skladom
Pre meranie množstva spadnutých zrážok. Rozsah stupnice 0 - 50 mm. Upevnenie na drevenú tyč -nie je súčasťou.
naša cena 3,10 EUR
skladom