S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Vinárske potreby » Iné vinárske potreby

Vinárske potreby / Iné vinárske potreby

Drobné potreby pre vinára

Iné vinárske potreby sú drobnosti, bez ktorých sa nezaobídete, ako liehomer, muštomer, cukromer pri výrobe vína, pre uzavretie fľaše je to korková, gumená, alebo syntetická zátka, ochranu viniča – chrániče proti okusu, balzamy na poškodené miesta a pre menšiu alchýmiu s vínom sú to prípravky do vína ako číridlá, kvasinky a podobne.

Usporiadať podľa 
Výrobca  

Prípravok na zníženie kyslosti muštu a vína. Na zníženie kyslosti 100l vína o 1g/l(promile) pridáme do vína 67g ACIDEX-u C.Vo víne môžeme znížiť kyslosť maximálne o 3 promile, čiže do 100l vína môžeme pridať maximálne 201g ACIDEXU-u C. Treba dávať pozor, aby sud nebol plný, lebo víno po naliatí prípravku a pri miešaní silne pení! Návod na použitie: potrebné množstvo pridáme do vedra vína, dobre
naša cena 3,50 EUR

skladom


Prípravok na čírenie vín amuštov Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu alebo vína.Po vyčírení stočíme priezračnú, čistú vrstvu vína alebo muštu.   Doporučené dávkovanie: Víno:   50-100 litrov  (7 polievkových lyžíc) Mušt:   100-150 litrov (10 polievkových lyžíc) Obsah: 500
naša cena 3,20 EUR

skladom


Prípravok na čírenie vín a muštov Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu alebo vína. Po vyčírení stočíme priezračnú, čistú vrstvu vína alebo muštu.   Doporučené dávkovanie: Víno:   50-100 litrov  (7 polievkových lyžíc) Mušt:   100-150 litrov (10 polievkových lyžíc) Obsah:
naša cena 3,70 EUR

skladom


Návod na použitie: Doporučenú dávku bentonitu zamiešame do teplej vody (v pomere 1:6). Po desiatich hodinách pridáme napučaný bentonit za stáleho miešania do muštu alebo vína. Po vyčírení za stáleho miešania do muštu alebo vína. Po vyčírení stočíme priezračnú, čistú vrstvu vína alebo muštu.   Doporučené dávkovanie: Víno:   50-100 litrov  (7 polievkových lyžíc) Mušt:   100-150 litrov (10
naša cena 2,70 EUR

skladom


Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl.
naša cena 1,70 EUR

skladom


Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl.
naša cena 0,75 EUR

skladom


Cukromer používame pri zisťovaní vykvaseného ovocia. Ľudovo nazývaný aj ako ´kvasomer´ Slúži pre stanovenie vhodného zákvasu. Po naložení ovocia do suda účinok zákvasu - tekutiny môžeme sledovať pomocou cukromeru približne po 2 mesiacoch. Kvasená tekutina sa bude postupne blížiť k hornej časti cukromera. Stupnica cukromera 0-10%, norma ČSN. Meranie sa vykonáva pri 20 °C.
naša cena 11,00 EUR

skladom


Prípravok na zníženie kyslosti muštu a vína. Na zníženie kyslosti 100l vína o 1g/l(promile) pridáme do vína 67g ACIDEX-u C.Vo víne môžeme znížiť kyslosť maximálne o 3 promile, čiže do 100l vína môžeme pridať maximálne 201g ACIDEXU-u C. Treba dávať pozor, aby sud nebol plný, lebo víno po naliatí prípravku a pri miešaní silne pení! Návod na použitie: potrebné množstvo pridáme do vedra vína, dobre
naša cena 2,80 EUR

skladom


Kvapalný pektolitický enzým na ošetrenie ovocných rmutov k destilácii.Odbúrava pektín z ovocia a tým dochádza k skvapalneniu kvasených rmutov.Rmut je potom ľahšie miešať,prečerpávať a sú bohatšie na aromatické a buketné látky,ktoré sa lahšie pri skvapalnení rmutu uvolnia a kvasenie rmutu je optimálnejšie.Aplikácia je ideálna počas mletia ovocia a dôležité je premiešanie v celom objeme
naša cena 3,00 EUR

skladom


naša cena 4,30 EUR

skladom


Špeciálny hydrogénuhličitan draselný Je určený na šetrné jednoduché odkysľovanie vín. Povolený podľa súčasne platných zákonov a nariadení. DávkovanieNa zníženie obsahu kyselín o 1g/l je potrebné 67g Kalinatu na 1hl. PoužitiePotrebné množstvo Kalinatu rozmiešajte v malom objeme vody a za intentívneho miešania pridajte do celého objemu vína. Je potrebné brať zreteľ na tvorbu CO2 (penenie) – mať
naša cena 3,10 EUR

skladom


Kremičitý sól určený na čírenie vína,sladkých rezerv a iných nápojov ako flukulujúca látka ku kladne nabitým čiridlám.Doporučená dávka podľa potreby 20-150g/hl.Účinkuje iba súčasne so želatínou(1:1).Ako želatínu doporučujeme Erbigel alebo Vinogel. Toto čírenie je možné spojiť s bentonitom Nacalit Pore-Tec.Víno je nutné podľa sedimentácie stočiť alebo prefiltrovať do 10-14 dní.
naša cena 1,20 EUR

skladom


Náhradný enologický prípravok na čistenie drevených sudov.  Návod: 7,5g prípravku rozriedime v 10 l teplej vody a vymývame sud, pokiaľ voda nevychladne.
naša cena 2,40 EUR

skladom


Kupzit je preparát založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citranu meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citran naviazaný na minerálny nosič - čistý vysokokvalitný granulovaný bentonit. ÚČEL POUŽITIA Kupzit reaguje rýchle a selektívne
naša cena 1,60 EUR

skladom


Plastová kvasná zátka 2 - komorová, slúži pre kvasenie v demižóne. Na všetky demižóny na víno.
naša cena 0,90 EUR

skladom


Kyselina citrónová monohydrát (E330) je slabá organická kyselina bežne používaná v potravinárskom priemysle na úpravu kyslosti a pH.  Pri použití v hroznovom víne postupujte podľa vinárskeho zákona. Vodný roztok kyseliny citrónovej slúži napríklad na čistenie zariadení používaných pri výrobe vína. Používajte 1-2 % roztok. 100 g kyseliny citrónovej rozmiešajte v 5-10 l vody.
naša cena 0,90 EUR

skladom


okyslovanie vína úprava PH konzerváciaúprava kyslosti muštu
naša cena 2,75 EUR

skladom


Liehomer udáva koncentráciu liehu v roztokoch v %. Rozsah stupnice 0 - 90%. Meranie sa vykonáva pri teplote 20 °C.  Norma ČSN.
naša cena 7,20 EUR

skladom


Liehomer udáva koncentráciu liehu v roztokoch v %. Rozsah stupnice 0 - 90%. Meranie sa vykonáva pri teplote 20 °C.  Norma ČSN. Liehomer obsahuje aj teplomer so stupnicou 5 - 35 °C.
naša cena 15,05 EUR

skladom


Vrchný vonkajší Q 20 cm, vnútorný Q 19,3 cm, celková výška 20 cm.
naša cena 2,95 EUR

skladom


Vrchný vonkajší Q 25,5 cm, vnútorný Q 24 cm, celková výška 24 cm.
naša cena 4,25 EUR

skladom


Vchný Q 32 cm, so širokou nalievacou plochou.
naša cena 6,00 EUR

skladom


Vrchný vonkajší Q 38 cm.
naša cena 8,30 EUR

skladom


Muštomer udáva koncentráciu skvasiteľných cukrov hroznového muštu. Slúži na presné dosládzanie muštu pre potrebné účely. Stupnica 10-30 kg/hl, norma ČSN. Meranie sa vykonáva pri 15 °C.
naša cena 9,60 EUR

skladom


Muštomer udáva koncentráciu skvasiteľných cukrov hroznového muštu. Slúži na presné dosládzanie muštu pre potrebné účely. Stupnica 10-30 kg/hl, norma ČSN. Meranie sa vykonáva pri 15 °C. Muštomer obsahuje aj teplomer s rozsahom 5 -  35 °C.
naša cena 17,45 EUR

skladom


Sodno-vápenatý granulovaný bentonit k eliminácii bielkovín.Používa sa na odstránenie bielkovín a koloidných zákalov z vína a ovoc.šťiav.Pri čírení sa aplikuje samostatne alebo v kombinácii s číriacimi prípravkami.Všeobecná dávka je 100g/hl.Rozmieša sa v 3-5 násobnom množstve vody a nechá sa 6 hodín napučať.Bentonitová kaša sa za intenzívneho miešania pridá do ošetrovaného nápoja,dokonale
naša cena 0,90 EUR

skladom


Potravinársky konzervačný prostriedok (E228), antioxidant5 %-ný roztok hydrogensiričitanu draselného KHSO3 Použitie:- na sírenie muštu a vína (1-4dl/hl),- na konzerváciu drevených sudov (1l/100l vody),- na liečenie niektorých vád a chorôb vína (1-4dl/hl).Pridaním 20ml (1/5dl) roztoku do 100l vína zvýšime obsah voľného SO2 o 10mg/l. Výhoda: precízne dávkovanie (oproti práškovej forme alebo tek.
naša cena 2,20 EUR

skladom


Potravinársky parafínový olej 0,5 L pre vyplnenie medzier medzi olejovým vekom a nádržou na uskladnenie vína a zamedzeniu prístupu vzduchu.
naša cena 3,70 EUR

skladom


Bio postrek Minerálne listové hnojivo, postrek na predchádzanie perenospóry, chrastavitosti atď. s účinkami kondicionéra rastlín. Napomáha predchádzaniu bakteriálnych a hubových chorôb (perenospóra, chrastivosť). Ako listové hnojivo slúži na zvyšovanie zelenej hmoty, výnosnosti rastlín. Má pozitívny vplyv na chuťové vlastnosti plodov. Odporúča sa na vinič, zeleninu a na ovocné stromy.
naša cena 5,35 EUR

skladom


Do skúmavky nalejete 10ml vína alebo muštu. Postupným pridávaním reagentu do skúmavky sa bude meniť farba do zelena. Po každom pridaní reagentu skúmavku premiešať. Pri dlhodobejšom, stabilnom sfarbení do zelena odčítame hodnotu zo skúmavky. Daný výsledok nám predstavuje hodnotu obsahu gramov kyseliny vínnej v 1l vína alebo muštu. 1ml=1g
naša cena 6,30 EUR

skladom


Do skúmavky nalejete 10ml vína alebo muštu. Postupným pridávaním reagentu do skúmavky sa bude meniť farba do fialova. Po každom pridaní reagentu skúmavku premiešať. Pri dlhodobejšom, stabilnom sfarbení do fialova odčítame hodnotu zo skúmavky. Daný výsledok vynásobíme x10 a získame hodnotu voľnej SO2 v 1L vína alebo muštu. Skúmavka nie je súčasťou balenia
naša cena 8,00 EUR

skladom


Refraktometer na hrozno - vinič so stupnicou BRIX od 0 do 40 % s max odchýlkou 0,1 až 0,2 %. Pre strednú koncentráciu cukru v šťavách. Stupnica Brix udáva 1° stupnice = 1g cukru v 100 g roztoku. Slúži i na meranie pravdepodobného alkoholu v budúcom víne od 0 do 25 % Vol., s max. odchýlkou 0,2% Vol.(Ide o matematický prepočet na predpokladaný alkohol pri určitej cukornatosti). Refraktometer s
naša cena 47,00 EUR

skladom


Špeciálny granulovaný bentonit na ošetrenie muštov. Používa sa na odkalovanie muštu,odstráneniu bielkovín,rušivých a inhibičných látok z muštu.Pri odkalovaní je možné Seporit kombinovať s odkalovacími preparátmi ako sú:Mostgelatine,MostoGel,OenoPur. Dávkovanie: 100-200g/hl podľa sezónneho obsahu bielkovín. Použitie: Dávka sa rozmieša v 3-5 násobnom množstve vody a nechá sa krátku dobu
naša cena 0,90 EUR

skladom


1 plát postačuje na sírenie suda s objemom 1 hl.
naša cena 1,80 EUR

skladom


Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie suda s objemom 1 hl. Zvoľte potrebný počet plátov podľa objemu suda ( v prípade potreby môžete plát aj rozdeliť), navlečte ich na drôt ( pozor nie medený!), zapáľte vo vrchnej časti, vložte do suda.
naša cena 3,05 EUR

skladom


Suché kvasinky na prekvášanie kvasov k destilácii z aromatického ovocia.Doporučená dávka je 25g/hl.Pred použitím revitalizovať v 5-10 násobnom množstve vody a muštu(1:1).Po rehydratácii sa takto vytvorená emulzia aplikuje do nápoja.
naša cena 3,50 EUR

skladom


Suché kvasinky na prekvášanie kvasov a muštov k destilácii.Tieto kvasinky sa používajú k rozkvaseniu hlavne ovocných kvasov na destiláciu pri problematickom prekvášaní a nepriaznivých podmienkach kvasenia. Doporučená dávka je 20-30g/hl.Pred použitím revitalizovať v 5-10 násobnom množstve vody a muštu(1:1).Po rehydratácii sa takto vytvorená emulzia aplikuje do nápoja.
naša cena 2,90 EUR

skladom


naša cena 6,70 EUR

skladom


TUKROS - prípravok na čírenie bieleho aj červeného vína Poskytuje rýchly a dokonalý čistiaci účinok. Nemení pôvodné chuťové a aromatické vlastnosti. Obsah krabice (350g) postačuje na čírenie 400l vína. Príprava číriaceho roztoku na 100j vína: -60-80g prípravku zamiešame v 2dl studenej vody -po rozpustení dolejeme 3 dl vriacej vody -necháme vrieť 4 minúty -necháme stáť 24 hodín Čírenie: -čiriaci
naša cena 4,15 EUR

skladom


Orientačná mini váha pre váženie postrekov, prímesý a podobne. Odchýlka +/- 5%. Váži od 0 - 150 g, zároveń slúži ako odmerka od 10 do 150 ml.        
naša cena 4,70 EUR

skladom


Napomáha kvaseniu muštu a rmutu, dávkovanie 10 g na 50 L. Určené pre kvasnú teplotu 12 - 34°C. Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu. Druh kvasiniek - Saccharomyces cerevisiae.
naša cena 0,85 EUR

skladom


Napomáha kvaseniu muštu a rmutu, dávkovanie 10 g na 50 L. Určené pre kvasnú teplotu 8 - 34°C. Účinnosť do 18 obj. % alkoholu. Druh kvasiniek - Saccharomyces cerevisiae.
naša cena 0,95 EUR

skladom


Kvasinky pre Chardonnay a ostatné odrody z rodiny Burgundských (Rulandské,Pinot).Tieto kvasinky podporujú typické arómy pre danú odrodu. Odporúčané odrody: Burgundské(Rulandské,Pinot)biele a sivé.TOP: Chardonnay Dávkovanie: 20-30g kvasiniek na 1hl muštu Potreba výživy počas kvasenia: Normálne(2x 25g/hl podľa potreby) Odporúčanéteploty pri kvasení: 15-18°C,ovocné arómy                              
naša cena 2,20 EUR

skladom


kvasinky pre výrobu aromatických vín so zvyškovým cukrom. Odporúčané odrody: Aurélius,Cserszégy Fuszeres,devin,Pesecká leánka,Irsay Oliver,Muškátové odrody,Tramín červený,Pálava,aj ostatné odrody. Dávkovanie: 20-30g kvasiniek na 1hl muštu Potreba výživy počas kvasenia: Normálne (2x 25g/hl podľa potreby) Odporúčané teploty pri kvasení: 18-22°C
 

skladom


Suché kvasinky na výrobu vín z burgundských odrôd viniča. Vína sú s elegantným kvetinovým buketom a krémovou chuťou. Dávkovanie: 20g/hl
naša cena 1,50 EUR

skladom


Kvasinky pre vína z rizlingových odrôd.Vína sú odrodové,extraktívne a plné glycerolu.Vína sú vhodné na dlhšie vyzrievanie. Pozor tieto kvasinky majú pomalší nástup kvasenia a vyššiu tvorbu peny počas kvasenia. Odporúčané odrody: Aurélius,Rizling vlašský,TOP:Rizling rýnsky Dávkovanie: 20-40g kvasiniek na 1hl muštu Potreba výživy počas kvasenia: Normálna(2x 25g/hl podľa potreby) Odporúčané teploty
naša cena 2,20 EUR

skladom


Kvasinky pre výrobu klasických Veltlínov.Vína sú typické po odrode.Vína majú charakter ovocných aróm(biely grep),bielych mandlí a herbálnych tónov. Odporúčané odrody: Veltlínske červené skoré,TOP: Veltlínske zelené Dávkovanie: 20-30g kvasiniek na 1hl muštu Potreba výživy počas kvasenia: Nízka(1-2x 25g/hl podľa potreby) Odporúčané teploty pri kvasení: 17-19°C
naša cena 2,20 EUR

skladom


Univerzálne kvasinky pre biele odrody hrozna.Vína majú charakter po jablkách a vinohradníckej broskyni.Vhodný kmeň na kvasenie medoviny a ovocných vín. Dávkovanie: 20-40g kvasiniek na 1hl muštu Potreba výživy počas kvasenia: Stredná(2-3x 25g/hl podľa potreby) Odporúčané teploty pri kvasení: 16-22°C
naša cena 2,20 EUR

skladom


Univerzálne kvasinky pre výrobu červených vín z modrých odrôd hrozna.Vína majú zreteľný buket bobuľového ovocia s korenisto-orieškovými tónmi. Odporúčané odrody: Frankovka modrá,Svatovavrinecké,Modrý portugal,Andre,Neronet,Rulandské modré,Zweigeltrebe. Dávkovanie: 20-40g kvasiniek na 1hl muštu. Potreba výživy počas kvasenia: Bežná(1-2x 20g/hl podľa potreby) Odporúčané teploty pri kvasení: 18-28 °C
naša cena 2,70 EUR

skladom


Kvapalný preperát bez alergénov k číreniu vín,bez kazeínu.Obsahuje rôzne druhy želatín a vyzinu.Dávkovanie:Čírenie mladých vín,odstránenie horkých chutí 25-150ml/hl.Ľahké senzorické korektúry  a harmonizácia vín 30-50ml/hl.Vždy sa používa v kombinácii s preparátom Klar-Sol Super (1:1)a je možné ho spojiť do tzv.trojkombinácie s bentonitom Nacalit PoreTec. 
naša cena 1,60 EUR

skladom


Kombinovaná živná soľ pre kvasinky Skladá sa z vitamínu B1 a Diamoniumfosfátu v optimálnom pomere pre potrebu kvasiniek počas fermentácie. Použitie:Všeobecná a zároveň maximálna dávka je 30g/hl.Odporúčame dávku rozdeliť na:prvá polovica do zakvášaného muštu spolu so zákvasom,druhú polovicu je ideálne aplikovať,keď kvasiaci mušt prechádza z fázy burčiak do fázy rampášu. Dávkovanie:Potrebnú dávku
naša cena 1,20 EUR

skladom


Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 40 mm.
naša cena 2,60 EUR

skladom


Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 50 mm
naša cena 2,80 EUR

skladom


Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 60 mm.
naša cena 3,50 EUR

skladom


Gumenná čapica na demižóny na víno a ovočné šťavy s vonkajším Q hrdla 65 mm.
naša cena 5,40 EUR

skladom


Gumenná čapica na demižóny na víno a ovocné šťavy s vonkajším Q hrdla 75 mm.
naša cena 6,00 EUR

skladom


Napomáha stimulovaniu rastu a rozmnožovaniu kvasiniek pri kvasení, dávkovanie 10 g na 50 L. Odporúča sa hlavne pre ťažko prekvásajúce odrody hrozna, pri spracovaní hrozna pri vyšších teplotách.
naša cena 0,70 EUR

skladom


Pre meranie množstva spadnutých zrážok. Rozsah stupnice 0 - 50 mm. Upevnenie na drevenú tyč -nie je súčasťou.          
naša cena 3,10 EUR

skladom

NDM3NTY0Nz